Vigyázzunk értékeinkre az emlékezés óráiban is!

2017.10.22 20:42

                               Vigyázzanak értékeikre, kegyelet nyilvánítás közben is!
 

Közeleg mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink nyughelyét.

Sajnos a temetőket nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjára koszorút tegyen. Amíg Önök kegyelettel emlékeznek, a bűnelkövetők csak az alkalomra várnak.

Sokan indulnak az elkövetkező napokban a temetőkbe, hogy a sírokat a kegyelet koszorúival, virágaival díszítsék, meggyújtsák az emlékezés gyertyáját. Szomorúan tapasztalható, hogy ebben az időszakban közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordult elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, a sírokról virág, koszorú, kegytárgy tűnt el, valamint, hogy a lakástulajdonos távollétét kihasználva betörés, besurranás történt.

Az ország szinte minden polgárőr egyesülete, így egyesületünk is, a szolgálatszervezése során, az idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük az Önök fokozott odafigyelését is, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be, semmilyen jogsértés. 

Ezt elkerülendő, a Rönöki Polgárőr Egyesület elnöksége, az alábbi tanácsokkal szeretne segíteni.

 - Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy gépkocsijukat, kerékpárjukat biztosan lezárták.

 - Amíg kegyeletüket leróják, ne hagyják értékeiket (táska, mobiltelefon, GPS-készülék, pénztárca, bankkártya, kulcsok, kabátok stb..) autójukban! Még üres táskát se hagyjanak az utastérben. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni ablakot, vagy feltörni a zárat. A megszerzett kulcsok, iratok, az abban lévő információk pedig újabb visszaélésekre csábíthatnak. Például a táskában hagyott iratok alapján, könnyen be lehet azonosítani az illető lakcímét, ami lehetőséget ad, egy lakásbetörésre is. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az autó nem értékmegőrző. 

 - Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, még ha csak épp vízért, vagy a hulladékkonténerhez mennek is!  

 - Tanácsoljuk, okmányaikat, értékeiket mindig kabátjuk vagy táskájuk belső zsebeiben (ahol érzik is őket) lehetőleg több helyre elosztva tartsák!

 - Fokozottan figyeljenek értékeikre, különösen, ha tömegközlekedéssel utaznak, vagy tömegben tartózkodnak!

 - Kérjük, amennyiben temetői lopást, viráglopást, autófeltörést, vagy egyéb jogsértést tapasztalnak, kísérjék figyelemmel a gyanús személyek, gépkocsik mozgását és jelezzék a rendőröknek vagy a polgárőröknek.

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.