Vigyázat, zsebesek!

2017.06.15 15:51

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a rendőrségre „zseblopásokról”, melyeket az elkövetők a megyeszékhelyen főként zsúfolt helyeken - piacokon, pályaudvarokon, vagy éppen tömegközlekedési eszközön - követtek el.

Fogadja meg a rendőrség tanácsait, hogy Ön ne váljon bűncselekmény áldozatává:

- Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik!
- Autóbuszon, piactereken, üzletközpontok területén legyen körültekintő, vigyázzon értékeire!
- Értéktárgyait, iratait ne tegye kosár, táska tetejére, annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el!
- A vállra akasztható táskát ne csapja a háta mögé, hanem tartsa a teste előtt, vagy szorosan testközelben, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá!
- Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, és nem hagyja bevásárlókocsiban vagy kosárban!
- PIN kódját soha ne tartsa a pénztárcájában, vagy közvetlenül a kártya mellett, hanem igyekezzen azt megjegyezni! Pénzfelvételkor, illetve fizetésnél legyen mindig körültekintő!

Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észlelte, ne szálljon szembe a tolvajjal! Kérjen segítséget a biztonsági szolgálat munkatársaitól, adott esetben az autóbusz vezetőjétől, vagy azonnal értesítse a rendőrséget 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívón!

 

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.