Vas Megyei Küldöttközgyűlés 2015.

2015.04.28 16:29

Szombathely- 2015. április 18-án megtartotta évértékelő közgyűlését a Vas Megyei Polgárőr Szövetség, amelyen egyesületünk is képviseltette magát 3 fővel. Az eseménynek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság auditóriuma adott otthont.

A Közgyűlésen részt vett Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Pető Ernő, az OPSZ képviseletében, dr. Tiborcz János r. dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya, Erdélyi Krisztián tü. ezredes, a megye új katasztrófavédelmi igazgatója, Ciril Magdič, a Szlovén Harci Veteránszövetség rendőrtagozatának muravidéki elnöke, Pálffy György, a Magyar Posta Biztonsági Osztálya képviseletében, és Nagy Gábor, MÁV Területi Biztonsági Vezető.

Napirend szerint Krug Gusztáv, a VMPSZ elnöke beszámolt a 2014. évi tevékenységről, ismertette a Közhasznúsági Jelentés főbb számadatait, és a 2015. évi munkatervet. Ezek alapján elmondható, hogy összességében nehéz évük volt a vasi polgárőröknek, de minden akadályt sikeresen vettek, és jó évet zártak. Az elnök kiemelte a megyében folyó ifjúsági munkát, melyet az egész országban elismernek. Méltatta a megye közlekedésbiztonsággal, katasztrófavédelemmel, lopott gépjármű felderítéssel foglalkozó polgárőr tevékenységet, melyek szintén emelték a vasi polgárőrök országos megbecsülését. Ezt alátámasztotta Pető Ernő, az OPSZ Közlekedési Balesetmegelőzési és Vízirendészeti Tagozatának elnöke is, aki elmondta, hogy a „POLGÁRŐRSÉG nyugati bástyája Vas megye.” Köszönetét fejezte ki a megye polgárőreinek, azok családtagjainak, és tolmácsolta dr. Túrós András OPSZ elnök üdvözletét.

dr. Tiborcz János rendőrfőkapitány statisztikai adatokkal erősítette meg azt a tényt, hogy a megye még mindig a „Béke szigete”, ami nagyban köszönhető a rendőr-polgárőr együttműködésnek.

Bemutatkozott az újonnan kievezett katasztrófavédelmi igazgató is, Erdélyi Krisztián tü. ezredes személyében. Elődjétől sokat hallott a megyében folyó polgárőr katasztrófavédelmi munkáról, nem kétséges számára, hogy a vasi polgárőrök helyt állnak „ha jön a baj”.

2014-ben három hely üresedett meg a VMPSZ elnökségében. Prácser Lajos, VMPSZ alelnök betegség miatt és Gagyi István elnökségi tag egyéb elfoglaltsága miatt lemondott, Varga Lajos, VMPSZ alelnök tavaly karácsonykor elhunyt. A küldött közgyűlés 1-1 fő tartózkodás mellett elnökségi tagnak választotta Horváth Zsoltot, a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület alelnökét,Bedi Ákost, az Ivánci PE. elnökét, és Kajcsos Lajost, a Táplánszentkereszti PE. elnökét.

A Vas Megyei Közgyűlés tárgyjutalmát Mesics László (Rönöki PE.), Plank Ferenc(Csepregi PE. alelnöke), Biczó Antal (Vámoscsaládi PEl elnöke) kapta, melyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke adott át.

A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetést Nagy Ferenc (Répcelaki PE.), Ezüst fokozatát Németh István (Körmendi PE.), Bronz fokozatát Neválovicsné Polgár Adrienn (Táplánszentkereszti PE.), Molnár László (Szentgotthárdi PEl. elnöke), Bitsey Mihály (Ispánki PE.), Molnár Attila (Magyarszombatfai PE.) kapta, melyet Pető Ernő úr adott át.

Rendőr-főkapitányi tárgyjutalomban részesült Kapui Károly táplánszetkereszti polgárőr.

A katasztrófavédelmi igazgatóság tárgyjutalmát Nyári József szombathelyi polgárőr vehette át.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége kiemelkedő munkájuk elismeréseképpen díszoklevelet adományozott:

Magyarszombatfai PE

Rönöki PE

Vásárosmiskei ÖTPE

Kőszegi Polgárőrség

Gyöngyöshermán-Szentkirályi PE

Csákánydoroszló PE

 

Kiváló Polgárőr munkájáért, a VMPSZ tárgyjutalmát vehette át többek között Molnár Dávid, egyesületi tagunk is.

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

 

Forrás: Joó Tamás VMPSZ sajtóreferens

Fotók megtekinthetők, és letölthetők:

https://www.facebook.com/tamas.joo.16/media_set?set=a.1087717154588747.1073741894.100000514178447&type=3

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.