Munka és meglepetés húsvétkor

2018.04.01 08:06

A Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai mindig igyekeznek eleget tenni a felkéréseknek, és ha lehetőség van rá, mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítségére legyenek a rászorulóknak. Nem volt ez másképpen az idei nagyszombaton sem. 


Kora délután, csatlakozva egy polgárőr összefogáshoz, Szentgotthárd és Rábafüzes közt segédkeztek egy tragikus balesetben elhunyt motoros emlékére állított kopjafa avatásánál és megemlékezésnél, néhány óra múlva pedig már a rönöki Szent Imre-templomnál várták az ünnepi körmenetre érkezőket. 

Mint mindig, egyikük most is segítette az idős hölgyeknek a templomhoz jutását, a többiek pedig az érkező autók parkolásánál nyújtottak segítséget. 

A ceremónia kezdetére már összerakták és meggyújtották a szent tűz máglyáját. 

A szentmise alatt pedig égő fáklyákkal jelölték ki a templom körül a körmenet útvonalát. A maradék fáklyákat idén is a hívőknek nyújtották át, hogy útjukon azok adjanak fényt és melegséget, a barátságtalan időben. Aztán a rendezvény végén olyan meglepetés érte tagjainkat, amire nem számítottak. Idős „utasaik”, egy kis csomagot adtak át nekik, hogy ezzel köszönjék meg állandó munkájukat, és kívánjanak boldog ünnepet. 

A csomag az ajándékok mellett tartalmazott egy kézzel írt levélkét is, ami minden ajándéknál többet ért! 

A hála és a szeretet érzése sugárzott belőle, ami feltölti a szíveket a lelkeket, és újra megerősíti a hitet, hogy igenis továbbra sem szabad feladni, abbahagyni, még ha néha nehézségekbe is ütközünk, mert ezért… nem is. Értük érdemes csinálni! Polgárőrként segíteni embertársainkat. 
És ezt, mi köszönjük!

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.