Lakossági fórum Rönökön

2018.03.27 20:37

2018. március 24-én bűnmegelőzési lakossági fórum került megrendezésre a rönöki Művelődési Házban, a helyi Polgárőr Egyesület szervezésében.

A csekély létszámú közönséget Pékó Tamás polgármester úr köszöntötte elsőként, aki pár mondatban tájékoztatta a hallgatóságot a Polgárőr Egyesület közgyűlésén elhangzottakról és megköszönte a tagok eddigi munkáját, majd átadta a szót Varga Sándor r.őrnagy úrnak, a Szentgotthárdi Rendőrőrs parancsnokának, aki a település, a járás és a megye bűnügyi fertőzöttségéről adott tájékoztatást. Bár az előadás címe „Árubemutatóval egybekötött termékértékesítési tevékenység” volt, Varga Sándor r.őrnagy úr, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa sok más veszélyre is felhívta a megjelentek figyelmét. Többek közt szó esett a különféle trükkös csalásokról, milyen indokokkal próbálnak bejutni a rossz szándékkal érkezők a lakásokba, pénzt kicsalni a könnyedén megtévesztett áldozatoktól. És persze beszélt a termékbemutatókon előforduló átverésekről, megtévesztésekről, visszaélésekről is. Mondandóját kisfilmmel és PowerPoint bemutatóval is színesítette. Ezt követően kötetlen beszélgetéssel ért véget a fórum.

Bár érdeklődés hiányában kevesen jelentek meg, mégis sikeresnek mondható rendezvényről beszélhetünk, hisz akik ott voltak nagyon pozitív véleménnyel vannak róla. Jól érezték magukat, sok érdekes, és hasznos információhoz jutottak. És ha csak egy esetben segítségére lesz valamelyiküknek egy kényes helyzetben, amit ott hallott, már megérte megszervezni a fórumot.  

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.