Idősek napi rendezvény Rönökön

2014.10.24 13:01

Mint minden évben, a helyi Önkormányzat idén is megszervezte Rönökön, az idős, és szép korú lakosok köszöntését szolgáló Idősek napi rendezvényét.

Pékó Tamás polgármester Úr megnyitó beszédében köszöntötte a megjelenteket, majd kérte Őket, hogy 1 perces néma felállással emlékezzenek meg, az elmúlt évben elhunyt nyugdíjas lakosokról. Őt, Leiner Márta szíveket melengető köszöntő beszéde követte. Ezek után, egy szintúgy nyugdíjas tagokból álló formáció, retro slágerekkel szórakoztatta a közönséget. Közel 1 órás műsorukkal hatalmas sikert arattak a vendégek körében. A délután, és est további részében, Horváth Tibor zenész Úr szolgáltatta a dalos ajkakra, és talp alá valót.

A rendezvény elengedhetetlen része volt a vacsora, melyet csak dicsérő szavakkal illette mindenki, aki megkóstolta.

 

A nyugdíjasok önfeledt szórakozásához idén is hozzájárult a Rönöki Polgárőr Egyesület is, melynek tagjai, már 14 óra után az utcákra vonultak, és a rendezvény alatt vigyázták az üresen hagyott portákat. Az esős, szeles, hideg idő ellenére, 6 fővel, 3 csoportban látták el a járőr szolgálatot. 2 páros gyalogosan, külön-külön a település két részén végzett járőrözést, 1 páros pedig autóval járta az utcákat. Amikor éppen a sportöltöző ellenőrzését végezték, nagy csattanásokra, majd hatalmas szikrázásokra lettek figyelmesek. A közelben az erős szél kidöntött egy fát, ami a felsővezetékekre dőlt, zárlatot, és trafótüzet okozva. Azonnal értesítették az E-on szolgáltatót, és a tűzoltókat. A szakemberek kiérkezéséig, majd a kárelhárítás ideje alatt, a helyszínbiztosítási, és forgalomirányítási feladatokat tökéletesen ellátták. Szerencsére, más rendkívüli esemény a szolgálati idő alatt nem történt. Természetesen, az estére eléggé „átfagyott” Polgárőröknek is biztosítottak a szervezők vacsorát, frissítőt.

 

A megjelentek egyhangú véleménye szerint kellemesre, és jó hangulatúra sikeredett az ünnepség.

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.