Gyereknapi zsibongás Rönökön

2015.06.04 12:16

Május utolsó vasárnapján, sok településhez hasonlóan, gyereknapot tartottak Rönökön is.

A rendezvény helyszínéül, a helyi Kerekerdő Óvoda udvara szolgált.

A délután 14 órakor kezdődő rendezvényre érkező apróságok, és kísérőik is, egy kellemes délutánt tölthettek el együtt, ahol a fő szempont a jókedv, játék, szórakozás volt. Az intézmény nemrégen felújított játszóterének szerkezetei mellett, kipróbálhattak a megjelentek olyan régi játékokat is, melyek kifejezetten erre az alkalomra érkeztek a helyszínre.

Éhség és szomjoltásról is gondoskodtak a szervezők, hisz minden gyerkőc falatozhatott az ajándék palacsintából, sütikből, ropogtatni valókból, és még meglepetés csokival is kényeztették őket az óvó nénik. És persze, mint kihagyhatatlan szereplő ilyenkor, a fagylaltos autó is begördült az ovi udvarára.

Mint ahogyan, egy rendőrautó is, melyet azonnal birtokba is vettek a lurkók. Villogtak a fények, szólt a sziréna, és a hangosbemondó hangszórója.  

A Rönöki Polgárőr Egyesület sem szeretett volna távol maradni, így néhány taggal, és egy kis eszköztárral, besegített a jókedv teremtésben. Volt, ki az előkészületekben is kivette a részét, volt ki csillámtetoválást készített, elnök úr pedig az eszköztárat felügyelte. Volt dolga, hisz nagy volt az érdeklődés a rádiók, lámpák, jelzőtárcsák működését, és használatát illetően. És sokszor hangzott el a „Ti mit csináltok?” kérdés is. Játékos keretek közt kis időre polgárőrökké válhattak a most még óvodai, vagy iskolai intézmények növendékei, de remélhetőleg, felnőve is csábítónak érzik majd a polgárőri tevékenység végzését. Az egyesület tagjai, ajándék társasjátékokkal is bővítették az óvoda készletét, az óvó nénik, és a kis ovisok nagy örömére.

Képgaléria az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.vasmpsz.hu/component/phocagallery/category/51-gyereknap-ronokon

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.