Európa nap Rönökön

2014.05.14 19:14

2014. május 10.-én, nagyszabású rendezvény helyszíne volt a Rönök-i Szent Imre templom, és környezete.

A rendezvényen Magyarország , Ausztria, és Szlovénia közösen emlékezett meg a vasfüggöny lebontásának 25. évfordulójáról.

15:00 órakor, 3 nyelvű Szentmisén vehettek részt a szép számmal megjelent vendégek, majd a szabadtéri színpadon, nemzetközi kulturális műsorok és magas rangú külföldi vezetők váltották egymást. Az ünnepséget megtisztelte Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is.

Elsőként Pékó Tamás, Rönök község polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és nyitotta meg az ünnepséget.

Ezt követően beszédet mondott még Verena Dunst asszony, Burgenland tartomány tanácsosa, Franz Majtzen Steiermark tartomány parlamentjének elnöke, és Dr. Ottmar Karas az Európai Parlament alelnöke.

Több színvonalas produkcióval fellépett a Horvátország-i Kud Marof Novi Marof népi táncegyüttes, a Folklórcsoport cirkulane Szlovéniából, a Köszeg-i Dance Jam társulata, A Rábafüzesi Német asszonykórus, zárásul pedig, a helyi gyökerekkel rendelkező  Csuk Dzsenifer adott ízelítőt, citera játékából.

 

Az ünnepség biztosítását, természetesen, most is a Rönöki Polgárőr Egyesület látta el, 8 fővel.

Fő feladatuk, az érkező vendégek fogadása, autók irányítása, parkoltatása, parkoló őrzése, eseti segítségnyújtás, rendfenntartás. A délelőtt folyamán a tagok közül többen részt vettek a sátrak felállításában, padok-asztalok kihelyezésében, valamint a rendezvény vége után, ezek elbontásában, elpakolásában. Ezen kívül, péntek délután, a Rönökért Közhasznú Egyesület tagjaival karöltve, részt vettek a település virágosításában, díszítésében.

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.