Árvízi védekezés Rönökön

2014.08.22 13:52

Az esős időjárásnak köszönhetően, augusztus 14.-én, Rönökön is újra szükség volt az árvízi védekezésre, hisz a település két patakjának vízszintje, jelentősen megemelkedett.

A Petőfi utcával párhuzamos Kőhidi patak, az ovoda környékén lépett ki a medréből, elárasztva az utcát, annak másik oldalán húzódó árkokat, és néhány udvart. A Gagarintéren keresztűl folyó Rönöki patak, a tér alsó részénél borította vízzel az utcát, a zöld területeket, és az erős sodrás, egy fahidat is kimozdított a helyéről, amit traktor segítségével, aztán el is kellett vontatni onnét. A védekezésben részt vettek a Rönöki Polgárőr Egyesület, és a Rönök ÖTE tagjai, valamint az önkormányzatnál közmunkát végző lakosok.

A nap folyamán több ízben csökkent, majd újra emelkedni kezdett a vizek szintje, de szerencsére, komoly kár nem keletkezett. A folyamatos figyelés mellett, előre töltöttek az emberek nyúlgáthoz megfelelő homokzsákokat, a önkéntes tűzoltók igyekeztek a folyami akadályokat felszámolni, és ahol kellett, kiszivattyúzni a vizet. 

18:00 órára, a patakok folyamatos apadást mutattak, de elővigyázatosságból, reggel 6 óráig, a Polgárőrség figyelőszolgálatot szervezett mindkét helyre. Mivel további intézkedésre nem volt szükség, a készültséget reggel megszüntették. 

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.