2017-ben is Nagyszombati fáklyás körmenet Rönökön

2017.04.17 09:06

Már hosszú évek óta kerül megrendezésre minden Húsvét nagyszombatján, egy különleges szentmise, ami csak Rönökre jellemző a térségben. Így idén sem volt kérdéses, újra Nagyszombati fáklyás körmenetet rendeztek a rönöki Szentimre templomnál.

Az előkészületeket, és a lebonyolítási munkálatokat már önállóan vállalta fel, és végezte a Rönöki Polgárőr Egyesület tagsága. A helyszín biztosításán kívül, Szent tábortüzről gondoskodtak, az útvonalon található faragott kő stációk fáklyás megvilágítását végezték, a körútra indulókat is ellátták égő fáklyákkal, valamint külső közvilágítás híján, a biztonságos közlekedést is segítették elemlámpák, mobil reflektorok segítségével. A rendezvény 4 órás szolgálatot igényelt, amelyet a csapat este 3/4 7-kor kezdett meg. Minden rendben lezajlott, probléma nem merült fel. A lebonyolítók (plébános úr, Egyházközségi vezetők), és a résztvevők köszönetüket, és elismerésüket fejezték ki az elvégzett munkáért.

Jövőre újra, ugyanott várnak mindenkit a szervezők!