Dolgos húsvét Rönökön

2014.04.23 11:45

A Rönök-i Polgárőröknek a húsvét sem telt munka nélkül.

Nagyszombat estéjén, a már hagyománnyá vált, tűzszentelés, és ünnepi fáklyás körmenet biztosítása volt a feladat, a festőien szép környezetben elhelyezkedő Szent Imre templomnál. Sajnos, az időjárás idén sem volt kegyes, így a szakadó eső miatt, a szokásoshoz képest, csak kevés hívő vett részt az eseményen, és a szabadtéri körmenet is elmaradt. Ennek ellenére, 7 tagunk vett részt a biztosításban, segítve az autók parkolását, majd sötétedés után, a gyalogosok közlekedését is, lámpák használatával.

Vasárnap délután, 18 órától kezdtünk látható szolgálatot, 7 fő részvételével. Több csoportban, több irányban járőröztünk a település utcáin gyalogosan, és gépkocsival is, miközben a rendőrség emberei, a főút mellett tartottak fokozott közúti ellenőrzést. A szolgálat 21:30-ig tartott. Ezután, egy jó hangulatú közös vacsorával zártuk a napot, melyet titkárnőnk készített bográcsban, míg a kollégák a községet járták. Ez úton is köszönet Neki.