2016. évi szakmai beszámoló

2017.01.15 14:18

A Rönöki Polgárőr Egyesület 2016-os évi szolgálati, és évértékelő beszámolója

Egyesületünk a 2016-os évben 15 fő taglétszámmal működött. Ebből az állandó szolgálatokat adó tagok létszáma átlagosan 10-11 fő. De persze, a többi tag is kivette a részét az egyesületi dolgok intézésében, segítésében. Jelenleg 1 új belépő készül az alapismereti vizsga tételére. A januári hónap végére, terveink szerint ez meg fog történni.

Bár a 2015-ös évhez képest gyengébben sikerült az elmúlt év, de összességében nem mondhatnánk rossznak. Az adódott, és felkért feladatokat mindenkor el tudtuk végezni. Az önkormányzattól, a lakosságtól és az együttműködő szervektől egyaránt, pozitív visszajelzések érkeztek.

Sajnos, a rendőrséggel való közös szolgálatok újfent ritkán valósultak meg, a rendőri állomány alacsony száma miatt.

A múlt évben is folytattuk a bűnmegelőző tevékenységeket. Rendszeresen helyeztünk el figyelemfelhívó plakátokat a település buszmegállóiban, hirdetőtábláin, és több alkalommal a lakosok postaládáiban is. Ugyanakkor, az internek kínálta felületeken is rendszeresen felhívjuk a lakosság figyelmét, az aktuális veszélyhelyzetekre, azok megelőzésére.

Húsvétkor ismét részt vettünk a már hagyományos nagyszombati fáklyás körmenet megszervezésében, és lebonyolításában, a Szentimrei templomnál.

Június elején közreműködtünk a Gyermeknapi rendezvény lebonyolításában a helyi óvodában, ami most is fergetegesre sikeredett. 4 tagunk szorgoskodott kicsik és nagyok szórakoztatásán, akik emellett játékokkal is megajándékozták az ovi „lakóit”.

Az önkormányzattal karöltve, júliusban Családi, és sportnapot szerveztünk, amely az esős idő ellenére jól sikerült. Csapatunk, a főzőversenyen a 2. díjat nyerte el.

Részt vettünk a Megyei Szövetség álltal szervezett Polgárőr Napon, Teke versenyen, és az Országos Polgárőrnapon is.

Több pozitív visszajelzés érkezett már a szomszédos Vasszentmihályról is, ahová rendszeresen átmegyünk az esti járőrszolgálatok alkalmával.

Felkérésre, részt vállaltunk a Szent Márton Napok keretében lezajlott rendezvények biztosításából Szombathelyen.

Minden hétvégén gondoskodunk a hívőknek a településtől távolra lévő templomhoz való kijutásáról, majd hazajutásáról. Így minden esetben részt tudnak venni a heti szentmisén. Mint ahogy segítettünk a szép korú lakosainknak, az Idősek napi rendezvényen való részvételükben is.

A temetések alkalmával mindig biztosítottuk a temető parkolóját, szükség esetén, a környező parkolási területeket is beleértve. Emellett, segítettük a főútra való biztonságos ki-behajtást is. Ezalatt a szolgálati autónk a települést járta. Így a temetésre indulók nyugodtabban hagyhatták üresen házukat a temetés idejére.

Mindenszentek idején, 3 napos, napi 9 órás temetőbiztosítást adtunk. Szolgálati autóval 1 fő akkor is az utcákat járta, és figyelt az üresen maradt házakra, gépkocsikra.

Erősebb viharok után, soron kívüli szolgálatokat szerveztünk, az esetleges viharkárok felderítése, azok elhárítása érdekében. Szerencsére, a múlt évben, néhány letört, és az útra eső faágon kívül, jelentősebb káresemény nem történt.

Bízunk benne, az új év ismét erősödést, új lendületet, és egy eredményekben gazdag munkát hoz magával. Mi erre fogunk törekedni.

Szolgálati statisztika:

Szolgálatot ellátó tag: 13 fő